Termékek

Termékek » Tömítések » tengely javító persely

SKF Speedi-Sleeve tengely javító persely
A szennyződések a tengelytömítés alá kerülve komoly sérüléseket, "berágódást" okozhatnak a tengely felületén. Ennek következményeként a tömítés nem működik tökéletesen, a csapágy szennyeződésekkel szembeni védelme nem hatékony, megbízhatatlan. A gépet leállítják, szétszedik, estleg felszórják és átköszörülik a tengelyt.* Másik lehetőség a berágódás eltüntetésére a tengely kisebb átmérőre történő köszörülése, ekkor természetesen a korábban használt méretű tömítés nem alkalmazható. Akár ezt, akár más eljárást választanak, hosszadalmas és drága javítási műveletek sorát szükséges az üzemeltetőnek végigvárni, amíg a gép újra üzemképes lehet.
Az SKF Speedi-Sleeve egy vékonyfalú, különleges rozsdamentes acél-ötvözetből készült hüvely, melyet a megtisztított, sérült tengelyre tolva, máris a szükséges finomságú felület áll rendelkezésünkre a megfelelően hatékony tömítés megvalósítására. Új tengelytömítést építünk be, melynek mérete az eredetivel megegyező lehet és a javítás - kevesebb mint 5 perc alatt - elkészül. Nincs szükség költséges megmunkálásra, hosszú állásidőre. A Speedi-Sleeve használatával jelentős költségek takaríthatók meg. Az előre megtervezett, gyors leállás és tömítéscsere megmentheti a csapágyat és nincs jelentős veszteséggel járó termelés-kiesés sem. A tengelyjavító persely, a Speedi-Sleeve® egyike azon SKF termékeknek, melyek bizonyíthatják vevőinknek szakértelmünket a forgó tengelyekkel kapcsolatos problémák megoldásában.
*A berágódott tengelyek felrakó hegesztéssel történő javításáról értékes cikk jelent meg az "Építőgépek, Építésgépesítés" című lapban, (IV.évf. 1. szám, 2002), melynek szerzője Bordás Miklós okleveles gépészmérnök, műszaki szakértő.
Forrás: SKF


Információkérés a termékről: