Termékek

Termékek » Hegesztéstechnika » Hegesztőanyagok

ESAB HEGESZTŐANYAGOK
 

LÁNGHEGESZTÉS

Lánghegesztéskor a hegesztésre valamilyen éghető gázt és oxigént használnak. Az égő gáz lehet hidrogén, acetilén, propán, bután stb. Az égető berendezés a hegesztőpisztoly. Éghető gázként általában acetilént alkalmaznak.

  
 

 ÍVHEGESZTÉS

A hegesztési ív az elektróda (pálca) és munkadarab között jön létre. Az ív által létrehozott magas hőmérsékleten az elektróda és a munkadarab megolvad, így létrejön maga a hegesztés. A hozaganyagot meg kell védeni a környezetben lévő oxigéntől, ezt a védelmet az a gáz biztosítja, amely az elektródát borító réteg elégése során keletkezik. Ezért hívjuk ezt az eljárást bevont elektródás hegesztésnek is.

  
 

 AWI (TIG) HEGESZTÉS

AWI hegesztési mód esetén a hegesztőív a munkadarab és a wolframelektróda között képződik. A hegesztendő felület, az ív és az elektróda védelemre szorul a levegőben lévő szennyeződésekkel szemben. A védelmet a hesztőpisztolyból kiáramló védőgáz (argon) biztosítja. Az AWI hegesztés történhet hozaganyaggal vagy anélkül.  

  
 

 FOGYÓELEKTRÓDÁS HEGESZTÉS

A MIG hegesztéshez a következökre van szükség: DC (váltóáram) hegesztőgép, huzalelőtoló (beépített vagy különálló), megfelelő hegesztőpisztoly, huzal, reduktor, gázpalack (ARGON/CO2 80/20%). A huzal a hozaganyag, amit a pisztolyon keresztül a huzalelőtoló adagol. Az ívhez szükséges áramot a gép pozitív pólusához csatlakoztatott hegesztőpisztoly továbbítja az invertertől a munkadarabig. A testkábel a gép negatív polusához csatlakozik. A hegesztőív gyújtásakor zárodik az áramkör, a varratot a pisztolyból kiáramló nemesgáz védi a szennyeződésektől. A mIG hegesztés félautomata hegesztés, mert a hozaganyagot a gép automatikusan adagolja, de a pisztolyt a hegesztőnek kell kezelnie.

A képre kattintva elérheti az ESAB HÍREK kiadványokat.

Információkérés a termékről: