Termékek

Termékek » Csiszolástechnika » Tyrolit

Tyrolit korongok
 Vágókorongok
 

Alkalmazási területek:

 Az alábbi anyagok darabolása: lemezek, rudak, profilok és csövek. Különösen alkalmas kis keresztmetszetekhez és vékony lemezekhez.

Vásárlói célcsoportok:

 Acélberendezések és acélszerkezetek gyártása, terotechnológia és hajóépítés, magasépítés, járműjavító műhelyek, fűtés- és vízszerelés, szaniter- és klímatechnika.

 

 

Premium szuper vékony vágókorongok

 A vágótárcsák előnyei különösen vékony lemezek és vékonyfalú profilok vágásakor mutatkoznak meg, mind innovációs, mind gazdaságossági téren. Ezeket elsősorban a kiemelkedő teljesítmény, a tárcsa élettartama, a tiszta vágási felület, a minimális sorja képződés és a munkadarab csak kismértékű felmelegedése jellemzi.

  
 

Standard szuper vékony vágókorongok

 A legrövidebb vágásidők, kényelmes és kevés sorjával járó vágás a hosszú élettartamú tárcsával. Univerzális szerszám szerkezeti acélhoz, rozsdamentes acélhoz (INOX) vagy öntvényekhez.

  
 

Basic szuper vékony vágókorongok

 A BASIC család szuper vékony vágótárcsáit megkülönbözteti univerzális alkalmazhatóságuk, jó élettartamuk és vágási tulajdonságaik. Valamennyi specifikáció alkalmas mind rozsdamentes, mind szerkezeti acélokhoz, valamint öntvények egyszerűbb vágási munkáihoz.

  
 

A szupervékony korongok szélesség választéka:

         - 0,75 mm     

         - 1 mm

         - 1,6 mm

         - 1,9 mm

  

Premium vágókorongok

 A szabványos szélességű Premium vágókorongok nemcsak a leggazdaságosabb megoldást jelentik, hanem a legmagasabb szintű biztonságot is a leghosszabb élettartam és stabilitás mellett. Acélból és rozsdamentes acélból, továbbá öntvényből készült szilárd anyagok, csövek, profilok és vékonyfalú munkadarabok vágásához.

 
  
 

       Standard vágókorongok

 Univerzális szerszámok minden teljesítményfokozatú sarokköszörűhöz. Kitűnő teljesítmény és szerszám-élettartam szilárd anyagok vágásánál. A Standard vágókorong-sorozat jellemzője a nagy vágási sebesség, a könnyen vágó szerszámok, és  az anyagok legszélesebb köréhez való felhasználhatóság. Az acéltól a kő és betonig.

  

          Basic vágókorongok

<!--[if !supportLists]-->  Mindenféle területre és anyaghoz, öntvényekhez és kőanyagokhoz is. A Basic családba tartozó szabványos szélességű korongok jellemzője a könnyű kezelhetőség, a gyors munka és a nagy anyagleválasztási teljesítmény, amely jó szerszám-élettartammal párosul.
 <!--[endif]-->
  
 

A szabványos szélességű korongok szélesség választéka:

<!--[if !supportLists]-->-          2 mm<!--[endif]-->

<!--[if !supportLists]-->-          2,5 mm<!--[endif]-->

<!--[if !supportLists]-->-          3 mm<!--[endif]-->

<!--[if !supportLists]-->-          3,5 mm<!--[endif]-->

  
 Tisztító korongok
 

Alkalmazási területek:

 Hegesztési varratok leköszörülése, például öntött munkadarabok tisztítása. Nagy, nehéz géprészek köszörülése hordozható sarokcsiszolókkal.

Vásárlói célcsoportok:

      - Acélszerkezeti gyártás (kazángyártás, ipari, üzemi, vízi közlekedési és hídszerkezetek)
      - Távvezeték építés, darugyártás, tartályok, állványzatok és tetőszerkezetek
<!--[if !supportLists]-->       - Berendezések és gépgyártás, öntödék<!--[endif]-->
  
 

Felépítés:

 A durva csiszolókorongok teljesítő képességét a nyersanyagok minősége (csiszoló-, kötőanyagok, üvegszálból készült szövet az erősítéshez) és az erősítés elrendezése határozzák meg. A hosszú élettartamot a szabadalmazott csiszolókorong-szerkezet amely tartalmaz egy durvaszemcsés réteget (= nagy anyagleválasztási teljesítményt biztosító köszörűréteg) és egy finomszemcsés réteget (= támasztóréteg, amelybe az üvegszövetet optimálisan ágyazták be), valamint a különleges korundok használata biztosítja.

Üvegszálból készült szöveterősítés:

    ¤ A- normál korund

    ¤ ZA- cirkónkorund

    ¤ C- sziliciumkarbid

  

Premium csiszolóanyagok

 Annak érdekében, hogy a munkát rezgésektől és egészségügyi ártalmaktól mentessen végezhesse, minden egyes TYROLIT csiszolókorongot az EN12413 előírásai szerint gyártanak és vizsgálnak meg. Az alaposan kimunkált színdinamikai rendszer lehetővé teszi, hogy vevőink a csiszolókorongok kiválasztásánál is mindig megtalálják a megmunkálandó anyaghoz legalkalmasabb terméket. A PREMIUM sorozat megfelel a modern költséghatékony munka elvárásainak, nagy anyagleválasztási teljesítményt és átlagon felüli szerszámélettartamot biztosít.

 
  

Standard csiszolóanyagok


<!--[if !vml]--> A STANDARD termékcsalád jól átlátható választéka és a gondos színdinamikájú tájékoztató rendszer segítségével könnyen megtalálja a legalkalmasabb terméket. A STANDARD család termékei kielégítik a durva köszörülés összes ergonómiai, kényelmi és rezgésmentességi feltételét, és mindez kiváló forgácsolási teljesítménnyel és hosszú szerszám-élettartammal párosul.

  
 

Basic csiszolóanyagok

 Mindenféle alkalmazási területre és anyaghoz, öntvényekhez és kőzetekhez is. A BASIC családba tartozó csiszoló korongokat jellemzi a könnyű kezelhetőségük, a gyors munka és a nagy forgácsolási teljesítmény, melyhez jó szerszám-élettartam járul.

  
 

A csiszoló korongok szélességi választéka:

<!--[if !supportLists]-->-   4 mm<!--[endif]-->
<!--[if !supportLists]-->-   6 mm<!--[endif]-->
<!--[if !supportLists]-->-   7 mm<!--[endif]-->
<!--[if !supportLists]-->-   8 mm<!--[endif]-->
<!--[if !supportLists]-->-   10 mm<!--[endif]-->
  
 Lamellás korongok
 

Alkalmazási területek:

 A laptárcsák alkalmasak mindenfajta fémhez, csiszolómunkákhoz (sorjázás, élezés, tisztítás, élletörés és felületi finomság javítása).

Fogyasztói célcsoportok:

 - Javítóműhelyek, lakatosműhelyek, kovácsműhelyek, hajógyárak, autógyárak és a nekik beszállító szolgáltatóipar.

 - Berendezések és tartályok gyártása, reaktorépítés, öntödék, karbantartás.

  
 

Felépítés

 Üvegszövet hordozótárcsán lamellaszerűen (legyezőszerűen) felragasztott csiszolólapocskák (rugalmas csiszolóanyag) helyezkednek el. Ez az elrendezés lehetővé teszi, hogy a köszörülés folyamán mindig új éles szemcsék váljanak szabaddá. A kúpos alakot (27) elsősorban síkköszörüléshez használják. Gyakorlatilag a korong alakja meghatározza a köszörülési szöget. Az egyenes alak (28) egyaránt alkalmas élek és síkok köszörülésére. A lamellás szerkezet elősegíti a lemunkált anyag eltávolítását, és megelőzi az eltömődést.

 ¤ A- normálkorund

 ¤ ZA- cirkonkorund

  ZA–típusok Fe, S és Cl tartalma kisebb, mint 0,1 % (INOX)

 Szemcse méretek:

 ¤ 40

 ¤ 60

 ¤ 80

 ¤ 120

  
 Rondellerek
 

Alkalmazási területek:

 - Fémek durva csiszolása (hegesztési varratok lemunkálása)

 - Sorjázás és átalakítási műveletek számos anyagon

Fogyasztói célcsoportok:

 - Készülékgyártás, kazángyártás, acélszerkezeti gyártás, terotechnológiai és csővezetéki szerelés

 - Járműipar és javítás

 - Műanyagfeldolgozás

 - Építési blokkok és természetes kövek megmunkálása

  
 

Felépítés

 A RONDELLER félrugalmas erősített agyú köszörűkorong szabadalmaztatott dombormintázattal a köszörülési felületén. A domborulatok („bütykök”) között a leválasztott anyag optimális áramlása megvédi a szerszámot az eltömődéstől

 ¤ A-normálkorund

 ¤ C-sziliciumkarbid

  
 Gyémánt korongok
 

Ultravékony vágótárcsák (1,2mm; 1,6mm)

 - Az alábbi anyagok darabolása: kisméretű építőanyagok, kemény kő vagy gránitlapok, valamint burkolólapok és kerámia lapok illetve finom kőtermékek
        
Vásárlói célcsoportok:

  - magasépítés, út- és kertépítés, belsőépítészet, burkolóipar, kőépítészet

  
 

Szerkezet

 - A TYROLIT szabadalmaztatott HDS (nagysűrűségű szinterezett) technológiája lehetővé teszi „ultravékony gyémánt darabolótárcsák” gyártását. A vágóréteget közvetlenül szinterezik, és egy speciálisan kezelt acéltárcsa biztosítja a minden szempontból sima futást (nincs „ütés”)

 ¤ Szintetikus gyémánt

 ¤ Fém kötőanyag

  115mm – 230mm-ig

  

Vágótárcsák általános anyagokhoz

 - Ezeket az univerzális típusokat különböző építőanyagok (pl. beton, tégla vagy terméskő) darabolására tervezték. Választható szegmentált típus is vagy „szupergyors” fogazat.

115mm – 400mm-ig

 
  
 

Vágótárcsák vasbeton és kemény anyagokhoz

 - Vágótárcsák amelyeken nem fog ki semmilyen anyag, legyen az beton, vasbeton, edzett acél vagy akár olyan kemény anyag, mint a gránit vagy a porfír- akármelyeket problémamentesen darabolja.
        

115mm – 400mm-ig    

  
 Tyrolit termékválaszték
 
Információkérés a termékről: